Låna enkelt hos Zensum

Zensums lån är till för dig som vill underlätta för dig själv i vardagen och få till stånd en stabilare ekonomi. Ett lån hos Zensum AB ger dig en utökad buffert när du vill renovera hemma, köpa en bil, göra en resa eller samla lån och krediter som du har hos andra långivare och som tar upp energi och kostnader. Zensum har skapat två olika låneprodukter som dock ser likadana ut vad löptid och lånespann anbelangar. Dessa har namngivits som samlingslån och privatlån och ligger på 20 000 – 600 000 kronor med en möjlighet att betala tillbaka hela beloppet inklusive ränta, inom 1-15 år. Ingen säkerhet krävs men du kan utöka dina lånechanser med en medsökande, samt för att få ned räntan och boosta din kreditvärdighet. En medsökande utgör också en säkerhet om du själv skulle få svårt att betala tillbaka en månad eller två.

Så lånar du hos Zensum AB

Zensum AB är en låneförmedlare som jämför mellan 20 olika långivare i branschen och när du ansöker på Zensums hemsida, kommer du följande att få olika lånebesked från många olika aktörer. Då Zensum alltså inte lånar ut pengarna själv, kommer du således få ett antal offerter som analyseras och granskas innan du tackar ja till ett erbjudande. Detta steg i processen gör du både på egen hand och med hjälp av en handläggare som arbetar för Zensum. När du sedan signerat ett erbjudande, kommer pengarna vara inne på ditt bankkonto inom 2 arbetsdagar.

Ansök enkelt via Zensum AB:s hemsida eller via telefon

Att göra en låneansökan hos Zensum har inte varit enklare. För det första har du chans att avgöra om pengarna ska gå till att samla krediter, eller om du tycker att privatlånet låter mest attraktivt för din situation. När du klickar dig in på deras hemsida kommer du att mötas av en räknesnurra med fliken “Ansök” att gå vidare från. Du väljer då det belopp som intresserar dig samt den löptid som känns bäst. När du slussas vidare ber Zensum AB dig att fylla i samtlig information om din egen ekonomiska situation samt dina personuppgifter som utgör grund för ett beslut. Det slutgiltiga beskedet ges dock när en kreditupplysning har tagits på dig via UC.

Jämför dina val

Din ansökan behandlas snabbt och du får svar inom några minuter. Vill du ha en medhjälpare i form av en handläggare som tar dig igenom hela förloppet, är det bara att säga till så ordnar Zensum det. En handläggare kommer emellertid att bli aktuell i vilket fall som helst, när dina bud är insamlade, eftersom detta steg i processen innefattar analyser och förmågan att hitta det bästa alternativet för just dig. Du och din handläggare går med andra ord igenom samtliga långivare och offerter tillsammans innan du spikar det erbjudande som ser bäst ut för dig.

Det börjar med planering och budget…

Ett tips är att du lägger upp en budget och en planering innan du ansöker för att veta exakt vad dina pengar ska gå till och hur mycket du behöver. Avsätt därför tid till att teckna ned renoveringskostnader, resans totala summa eller de utgifter du beräknas få vid ditt bilköp – beroende på vad du ska ha lånet till. Ju mer du vet om priser, kostnader och extrautgifter som kan uppkomma, desto lättare blir det att avgöra hur mycket du behöver. Tänk också efter hur mycket du är kapabel att betala tillbaka varje månad så inga tråkigheter uppstår.

Lån hos Zensum AB – två annuitetslån med identiska månadsbelopp

De båda lånen “samlingslån” och “privatlån” som Zensum skyltar med är båda två annuitetslån. Du betalar då av lika stora belopp varje månad på samma datum. Dessa belopp gör sig tillkänna både i räknesnurran på Zensums hemsida, samt i den månatliga fakturan som skickas hem till dig. Den ränta du kommer att bli tilldelad är individuell och bedöms utifrån UC:s kreditupplysning. Satsen fastställs någonstans mellan 3,45% och 29,06%, varpå den effektiva räntan aldrig överstiger 33,23%. Zensum AB tar ingen uppläggningsavgift och det kostar heller inget att ansöka. De långivare som Zensum samarbetar med har dock utformat olika villkor som kommer att vara tydliga på respektive lånebesked. Just därför är det värt att ta ett samtal med din handläggare som sållar bort de lånebesked som inte direkt går ihop med din ekonomi och lägger istället fram förslag från de långivare som ser lovande ut för dig.

Se om du uppfyller Zensums grundkrav

Zensum AB försöker vara de flesta som behöver låna pengar till lags. Dock finns det vissa begränsningar för att undvika problem med återbetalning och så vidare. I punktlistan nedan kan du ögna igenom de kriterier som Zensum godkänner för att bevilja dig ett lån.

 • Vara myndig, det vill säga minst 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan 1 år tillbaka
 • Ha en deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kronor
 • Ha en fast anställning eller pension som garanterar återbetalning
 • Vara skuldfri hos Kronofogden sedan åtminstone 6 månader tillbaka

Zensums 20 partners

Zensum AB har ingått avtal med ca 20 långivare och nischbanker där din ansökan kommer att granskas. De partners som ligger till grund för samarbetet är inte några storbanker utan specialiserade aktörer i mindre skala som dock tar alltmer marknadsandelar och kunder. Vi listar ett axplock av dem nedan.

 • Santander
 • ICA-banken
 • Credway
 • Resurs bank
 • Ikano bank
 • Marginalen bank m.fl

Om du har möjlighet, kan du redan nu gå in på några av dessa bankers hemsidor och få en första överblick hur deras låneprodukter ser ut, för att sedan vinna tid när dina offerter är på plats. I annat fall tar din handläggare hand om den biten.

Slutord om lånen hos Zensum AB

Om du vill slippa krånglet att sitta och ansöka hos en rad långivare och dessutom samla kreditupplysningar på hög som drar ned din kreditvärdighet, så är Zensum AB ett väl valt alternativ för dig. Här är tiden din bästa vän som tack vare direkta jämförelser av flera olika lånebesked, inte blir lika knapp om du hade varit tvungen att gå igenom olika bud på egen hand. Zensums kontaktperson följer dig i vått och torrt för att skräddarsy det bästa låneerbjudandet som får dig att realisera den där renoveringen, bilköpet eller efterlängtade långresan…